♥ Ibolya2. oldala ♥
♥ Ibolya2. oldala ♥
♥Szavazz az oldalra! Nosztalgia!
Szavazz erre az oldalra!
 
•○• Számláló •○•
Indulás: 2004-06-22
 
♠Hozzáadás a kedvencekhez
Hozzáadás a Kedvencekhez
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
http://portalosok.lapozz.hu

 
Menü
 
Segíts, ha van lehetőséged!
 
♥Gyüjteményeim
 
♥ Családom és barátaim gyüjteménye
 
Képek♥Animációk♠ ÚJ!!!
 
Egészségvédelem
 
E-mail címem ♠

KATT a képre!

ibolya1964@tvn.hu   

 

 
Kép 5
 
Receptek,ötletek,praktikák
 
Böngésződ
 
Óra ♠
 
óra

   

 
 
Képeim - Még TÖBB!!!

 

Folyamatosan fog bővülni!

Képeim

Képtáram - Tvn.hu

Mano ballagása 2006.06

Debreceni Állatkert 2006.05.01

Sárospatak-2006.08.05

Sárospatak-2006.08.06

Sárospatak-2006.08.07

Sárospatak-2006.08.08

Sárospatak-2006.08.09

Sárospatak-2006.08.09-Cica

Sárospatak-2006.08.10

Sárospatak-2006.08.11

Sárospatak-Kollégium-udvar

Sárospatak-Nagykönyvtár

Debrecen-saját fényképek

Debrecen

 

Én próbálkozásaim

Saját készítésű vízes kép

Állatkák

Emberek - Animáció

Emberek+vegyes Animáció 2

Csajok-nők

Fantázia

Festmények, Régi képek

Garfield-Képregénykék

Járművek-Animáció

BÚÉK

Karácsony-Állatkák

Karácsony-Baba

Karácsony-Csengő, dísz

Karácsony-Elválasztó

Karácsony-felírat, smiley

Karácsony-Fenyőfa

Karácsony-Gömb

Karácsony-Hóember

Karácsony-Mikulás

Karácsony-Rénszarvas

Karácsony-Vegyes

Magyar várak

Penny Parker

Portálhoz-Virág díszek

Portálhoz-Weblap díszítés 

Portálhoz-Állatos fejléc

Portálhoz-Baba, nő fejléc

Portálhoz-Mozgó fejléc

Portálhoz-Szerelmes fejléc

Portálhoz-Virág fejléc

Portálhoz-Vendégkönyv

Portálhoz-Felírat-E-mail

Portálhoz-Felírat-Hello

Portálhoz-Felírat-I Love

Portálhoz-Felírat-Köszi

Portálhoz-Felírat-Napszak

Portálhoz-Felírat-Vegyes

Portálhoz-Felírat-Welcome

Portálhoz-Háttér-Disney

Rajzfilm hősök

Rózsa

Rózsa csokor

Valentin-Szerelem

Valentin- Szerelem mozgó1

Valentin- Szerelem mozgó2

Valentin-Szív mozgó

Virágaim

Virág animáció - Csokor

Virág animáció - kék

Virág animáció - Rózsa

Víztükör-állatos

Víztükör-Baba, nő

Kép-táram - Coffeecup

Sztár fotóim - Coffeecup 

Háttérkép gyűjteményem - Kép.tár.hu 

Háttérképek - Állatok

Háttérképek - Fantasy

Háttérképek - Virág

Háttérkép - All Cartons'

Háttérkép - Abstract

Háttérkép - Járművek

 

 

 

Szexi képek 1 

Szexi Csajok - Sztárok 1.

Szexi Csajok - Sztárok 2.

Szexi Csajok - Sztárok 3. 

Szexi Csajok - Sztárok 4.

Szexi Csajok - Sztárok 5.

Szexi Csajok - Sztárok 6.

Szexi Csajok - Sztárok 7.

Szexi Csajok - Sztárok 8.

Szexi Csajok - Sztárok 9.

SzexiSztár-Angelina Jolie

SzexiSztár-Cameron Diaz

SztárCatherina Zeta-Jones

SzexiSztár-Cindy Crawford

Sztár-Claudia Schiffer

SzexiSztár-Courtney Cox

Sztár-Cristina Aguilera

Sztár-Drew Barrymore

Sztár-Elizabeth Hurley

SzexiSztár-Halle Berry

Sztár-Heather Locklear

SzexiSztár-Heidi Klum

Sztár-Jennifer Aniston

Sztár-Jennifer Lopez

Sztár-Julia Roberts

SzexiSztár-Josie Maran

Sztár-Kelly Brook

SzexiSztár-Kim Basinger

SzexiSztár-Naomi Campbell

 

 

Sztárok - Alicia Silverstone

Sztárok - Alyson Hannigan

Sztárok - Amy Weber

Sztárok - Anastacia

Sztárok - Andie MacDowell

Sztárok - Anna Kournikova

Sztárok - Ashley Judd

Sztárok - Audrey Hepburn

Sztárok - Bridget Fonda

Sztárok - Britney Spears

Sztárok - Brooke Shields

Sztárok - Calista Flockhart

Sztárok - Catherine Bell

Sztárok - Charisma Carpenter

Sztárok - Christina Applegate

Sztárok - Christina Milian

Sztárok - Christina Ricci

Sztárok - Eva Longoria

Sztárok - Eva Longoria 2.

Sztárok - Elisabeth Shue

Sztárok - Famke Janssen

Sztárok - Geri Halliwell

Sztárok - Gillian Anderson

Sztárok - Gina Gershon

Sztárok - Gwyneth Paltrow

Sztárok - Helen Hunt

Sztárok - Holly Valance

Sztárok - Isabella Rossellini

Sztárok - Isla Fisher

Sztárok - Jamie Lee Curtis

Sztárok - Jennifer Connelly

Sztárok - Jennifer Garner

Sztárok - Jennifer Jason Leigh

Sztárok - Jennifer Love Hewitt

Sztárok - Jennifer Tilly

Sztárok - Jeri Ryan

Sztárok -Jessica Alba

Sztárok - Jessica Simpson

Sztárok - Lara Flynn Boyle

Sztárok - Lindsay Lohan

Sztárok - Lindsay Lohan 2. 

Sztárok - Lindsay Lohan 3.

Sztárok - Jodie Foster

Sztárok - Josie Bissett

Sztárok - Julia Ormond

Sztárok - Julianne Moore

Sztárok - Kate Beckinsale

Sztárok - Kate Hudson

Sztárok - Kate Winslet

Sztárok - Katie Holmes

Sztárok - Keira Knightley

Sztárok - Krista Allen  

Szárok - Rihanna

 

 

kép
 
Naptár•
2024. Április
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
<<   >>
 
♠ZipCommander Álló
 
♠TextExchange
 
♠ZipCommander Felhőkarcoló
 
Írógép
 
♠Üres
Nosztalgiazene
 
Virág eső
 
Kurzor
 
tüzes effekt
 
♀ A konyha.lap.hu oldal hírlevelének receptjei
♀ A konyha.lap.hu oldal hírlevelének receptjei : A konyha.lap.hu oldal hírlevelének receptjei

A konyha.lap.hu oldal hírlevelének receptjei

  2004.06.30. 17:04

46.-tól 65. számig

Majonézes fasírtok (előétel)

Hozzávalók: 4 nagy hagyma, 1 sárgarépa, 1 zeller, 1,5 dl ecet, 3 dl víz, 30 dkg hús, 20 dkg főtt burgonya, 1 egész tojás, 1,5 dl majonéz, 1 dl joghut, 1 evőkanál mustár, babérlevél, só, bors, vegeta, 1 gerezd fokhagyma, tárkony, 1 evőkanál édes ketchup, zsemlemorzsa a fasírtok beforgatásához, olaj a sütéséhez.
A hagymákat, sargarépát, zellert vékonyra szeleteljük, kuktában az ecettel, vízzel és babérlevéllel fővéstől még 20 percig főzzük takarékon. Leszürjük és lehűtjük.
A húst a főtt burgonyával ledalaráljuk, a tojással, fokhagymával, sóval, borssal, vegetával jól összedolgozzuk. Apró kis fasírtokat (koktél paradicsom nagyságú) formálunk, majd beleforgatjuk zsemlemorzsába és bő, forró olajban ropogosra kisütjük.
A majonézt a mustárral, kechuppal, joghurtal, tárkonnyal, sóval összekavarjuk, majd beleforgatjuk a kihűlt, fött zöldséget es a ropogós fasírtokat.
(65. szám, 2004. május 8.)

 

Halrétes Halász módra tejszínes kapormártással

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg fogas filé, 5 dkg búzadara, 0,5 dl olíva olaj, 2 csomag réteslap, 1 dl hal sűrítmény (esetleg 1 db halászlé kocka), 1 kávéskanál liszt, 1 fej vöröshagyma, 2 db tojás, 1 mokkáskanál pirospaprika, 1 dl fehérbor, 1 gerezd zúzott fokhagyma, ízlés szerint tárkony, fehérbors, só, petrezselyem zöld.
Elkészítés: A finomra vágott vöröshagymát az olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott halfilét, fokhagymát, sózzuk, csipet tárkonnyal, fehérborral (esetleg egy kevés halfűszerrel) ízesítjük. Lassan puhára pároljuk a halat, ügyelve arra, hogy ne törjön össze, meghintjük a liszttel, pirospaprikával, búzadarával, felengedjük borral és halsűrítménnyel, összeforraljuk. Kb. 15 perc után hozzákeverjük az egész tojásokat majd a szokásos módon megtöltjük a réteslapokat és szép pirosra sütjük. Az elkészült rétest felszeleteljük, mellé öntjük a kapormártást.
Tejszínes kapormártás: Hozzávalók: 5 dkg vaj, 1 dl tejszín, 1 dl hal sűrítmény, 1 kisfej vöröshagyma, 1 dl tejföl, 1 csomó kapor, só, fehérbors, halfűszer, sűrítéshez liszt.
3 dkg vajon a finomra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a hal sűrítményt és kb. 2 dl vizet, fűszerezzük, és jól kiforraljuk, átpasszírozzuk. 2 dkg vajon az összevágott kaprot megfuttatjuk és összeforraljuk az átpasszírozott lével. A tejszínt, tejfölt simára keverjük a liszttel és besűrítjük a mártást. Jól összeforraljuk, ha szükséges utána ízesítjük.
(64. szám, 2004. május 1.)

 

Bélszínérmék a magam módján

Hozzávalók 4 személyre: 500 g bélszín, 300 g libamáj, 100 g vaj, 300 g champion gomba, 250 g zöldborsó, frissen őrölt bors, só, 1 csomag petrezselyem zöld, 200 ml olaj, 1 kg burgonya 50 g vöröshagyma, idényszerinti díszítő anyagok (bélszín pácolásához villámpác és mustár, 1 kávéskanál cukor.
Elkészítés: A bélszínt 12 érmékre vágjuk, megnyomkodjuk és bepácoljuk. A libamájat szintén 12 érmére vágjuk. Megtisztítjuk a vöröshagymát, finomra vágjuk, megtisztítjuk a gombát, és szeletekre vágjuk. Serpenyőben a vajon megpirítjuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a szeletelt gombát, petrezselyem zöldet, sózzuk, borsozzuk, és készre sütjük. A zöldborsót sós cukros vízben előfőzzük, leöblítjük hidegvízzel, lecsepegtetjük, vajon serpenyőben átfuttatjuk, zöldség zölddel megszórjuk. A burgonyát megtisztítjuk, karalábévájóval golyókat formálunk, majd az olajban szép pirosra sütjük. A maradék vajon megsütjük a bélszínt és a libamájat, sózzuk és frissen őrölt borssal megszórjuk, és elkezdjük a tálalást.
Az előmelegített tányért megdíszítjük, ráteszünk egy bélszínt, egy libamájat és így tovább. A mogyoró burgonyát a másik oldalra tálaljuk, a húsra rakjuk felváltva a gombát és a zöldborsót. Elkészült a remekmű! Fontos hogy az összetevők szinte egyszerre készüljenek el! Idény salátát adhatunk mellé.
(63. szám, 2004. április 24.)

 

Szentgyörgyhegyi Csősz pecsenye

Hozzávalók 4 személyre: 600 g sertés szűzpecsenye, 500 g vöröshagyma, 50 g húsos szalonna, 100 g libazsír, só, köménymag, 60 g cukor, őrölt bors, 1 ek. balzsam ecet, 100 ml Szentgyörgyhegyi olaszrizling, 800 g burgonya, 2 db tojás, 40 g liszt, 150 g zsemlemorzsa, 250 ml étolaj, idény szerinti díszítések.
Elkészítés: Lehártyázzuk a szűzpecsenyét, érmékre szeleteljük, kissé megütögetjük, sózzuk, borsozzuk, és mindkét oldalát a libazsírban ropogósra sütjük. Melegen tartjuk. A libazsírban kipirítjuk a kockára vágott szalonnát, kiszedjük, és a zsírba lekaramelizáljuk a cukrot a köménnyel együtt. Közben megtisztítjuk a vöröshagymát, karikára szeleteljük, és a karamelizált cukorban megpároljuk, hozzáadjuk a balzsamecetet, és az olaszrizlinget. Megkóstoljuk, ha kell, sózzuk, borsozzuk, és szükség szerint megcukrozzuk (hasonló az íze, mint a párolt káposztának). Vigyázzunk, ne főzzük agyon, csak ropogósra pároljuk! Az elkészült párolt vöröshagymára rátesszük a megsütött érméket lefedjük és a köret elkészüléséig melegen tartjuk. Megtisztítjuk a burgonyát, karikára vágjuk, sózzuk, lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, majd kisütjük a forró olajban. Konyhai törlőn lecsepegtetjük. Következik a tálalás, előmelegített tányért megdíszítünk, a sült érmékre halmokba ráhelyezzük a párolt vöröshagymát, megszórjuk a szalonna kockával, majd mellé rakjuk a rántott burgonyát.
(62. szám, 2004. április 17.)

 

Hentes leves

Hozzávalók 4 személyre: 15 dkg sertés apróhús, 20 dkg csirkemáj, 15 dkg sárgarépa, 10 dkg gyökér (fehérrépa), 0,5 dl étolaj, 3 dkg liszt, 1 dl tejföl, 3 dkg mustár, 1 db kerti fűszerkocka, 1db tyúkhúsleves kocka, vagy 1 kk. esszencia, 1 db paradicsom, zöldpaprika, 5 dkg vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1db babérlevél, só, őröltbors, kockacukor.
Elkészítés: A zöldségeket és a sertéshúst kockára, a vöröshagymát apróra vágjuk és az olajban megpároljuk, megszórjuk liszttel és felengedjük 8 dl vízzel. Hozzáadjuk a járulékos anyagokat, apróra vágott paprikát, paradicsomot, fűszereket kb. 20 percig főzzük. Majd belerakjuk a kockára vágott csirkemájat és tovább főzzük. Elkészítjük a habarást és ha puhára főttek az anyagok, akkor behabarjuk utána ízesítünk. Beforraljuk és máris elkészült a nem mindennapi levesünk. Ízfokozó egy-két szem kocka cukor!
(61. szám, 2004. április 10.)

 

Karalábésaláta gazdagon

Hozzávalók: 4 fej zsenge karalábé, 1 fej saláta, 1 citrom, 2 evőkanál mazsola, 1 evőkanál méz, 6 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál durvára vágott mogyoró vagy dió, só, őrölt fehérbors.
Elkészítése: A karalábét hámozzuk meg és vágjuk csíkokra. Egy serpenyőben forrósítsunk fel 4 evőkanál olajat, tegyük bele a karalábét, egy kevés vízzel öntsük fel, adjuk hozzá a mazsolát, a citrom kifacsart levét, sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön pároljuk puhára. A salátát mossuk meg, a leveleket vágjuk csíkokra, és adjuk a kihűlt karalábéhoz. A maradék olajon pörköljük meg a durvára vágott diót vagy mogyorót, sózzuk meg egy kicsit, és szórjuk a saláta tetejére.
(60. szám, 2004. április 3.)

 

Főzött majonéz

Hozzávalók: 4 egész tojás, 2,5 kanál porcukor (aki nem szereti édesen, 1 is elég), 1 mokkáskanál só, 7 kanál víz, 7 kanál olaj, 1 kanál ecet, citromlé, ízlés szerint 1-2 kanál mustár.
A hozzávalókat hidegen simára keverjük, majd lassú tűzön folyamatos keverés mellett forrásig sűrítjük. Figyelem! forralni nem szabad, mert a cirtomlé illetve a mustár kicsapódhat! Ha kihűlt, 2 dl tejfölt keverünk hozzá.
(59. szám, 2004. március 27.)

 

Rakott hús

Sertésszeleteket (5-6 szelet) klopfold ki, majd fűszerezd sóval, borssal, kakukkfűvel. Fél kg krumplit és 2-3 fej vöröshagymát tisztíts meg, majd karikázd fel őket. Egy tűzálló tálat kiolajozol és tegyél bele egy sor krumplit, rá a husit, majd a hagymakarikákat, és megint egy sor krumplit. 2 dl tejfölt keverj össze egy egész tojással, 1-2 gerezd zúzott fokhagymával és egy kevés pirospaprikával, majd öntözd meg vele a krumplis-hagymás husit.
Fóliával letakarva tedd a sütőbe, hogy párolódjon, majd miután megpuhult a hús, reszelt sajttal szórd meg, és meg pár percre rakd vissza a sütőbe, hogy rápiruljon a sajt.
(58. szám, 2004. március 20.)

 

Töltött pogácsa

Fél kg burgonyát héjában megfőzünk, meghámozzuk, és még melegen áttörjük. Keverjünk hozzá 1 fej pirított reszelt hagymát, sót, borsot, 2-3 egész tojást, és annyit lisztet, hogy jól formálható tésztát kapjunk. A virsliket 2cm-es darabokra vágjuk, és kinyújtott, késsel feldarabolt tésztába csomagoljuk. Zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban kisütjük őket.
(57. szám, 2004. március 13.)

 

Mazsolás muffin

Hozzávalók: 12, 5dkg vaj, 17, 5dkg cukor, 2 tojás, 1 citrom reszelt héja, 7, 5dkg mazsola, 30dkg liszt, 2 teáskanál sütőpor, 1/8l tej.
Elkészítése: A vajat a cukorral keverd habosra, add hozzá a tojásokat, majd sorban a többi hozzávalót, legvégül a tejet. A sütőformába öntve 200 fokon 20 percig kell sütni.
(56. szám, 2004. március 6.)

 

Sonkás-háromsajtos lasagne

Hozzávalók: 30 dkg lasagne, 30 dkg prágai sonka, 15-15 dkg tejszínes krémsajt, füstölt sajt és ementáli, fél liter tej, 2 evőkanálnyi liszt, 3 dkg vaj, 2 dl tejszín, só, bors, reszelt szerecsendió.
A vajon futtasd meg a lisztet, engedd fel a tejjel, kicsit sűrítsd be, fűszerezd, tedd bele a tejszínes krémsajtot és a lereszelt füstölt sajtot. Az ementálit vágd dobókocka nagyságú darabkákra, a sonkát pedig darabold apróra. Melegítsd elő eközben a sütőt, vajazd ki a tálat, béleld ki tésztalapokkal, locsold meg tejszínnel, tedd rá a sajtos mártást, szórd meg a sonkával és az ementálival, tedd rá a következő tésztalapot, majd folytasd, amíg el nem fogy a hozzávaló. A tetejét rakd ki fél centi vastagra vágott paradicsomkarikákkal, süsd lefedve 35 percig, majd fedő nélkül 5 percig.
(55. szám, 2004. február 28.)

 

Tiramisu

Hozzávalók: 3 tojás sárgája, 12 dkg porcukor, 25 dkg mascarpone, 2 dl habtejszín, 30 db babapiskóta, 4 dl kávé, 1 kávéskanál mandula aroma, kakaópor.
A krémhez: 3 tojás sárgáját beledobok a robotgépbe a 12 dkg porcukorral összekeverem. Amikor már habszerű, beleöntöm a habtejszínt és a mascarponét, és még 1-2 percig mixelem. Eközben lefőzöm a kávét, belekavarok 1 kávéskanál mandula aromát.
Egy jénai tálnak az aljára egy réteg krémet teszek. A babapiskótát beleforgatom a kávés cuccba, épp csak annyira, hogy megpuhuljon, ne ázzon szét. A krémre rádobom a kávés piskótát, aztán megint krém, megint piskóta, míg el nem fogy. Végül a tetején a krémre egy kis kakaóport hintek.
Jó, ha hűtőben van egy ideig, hogy összeérjenek az ízek.
(54. szám, 2004. február 21.)

 

Farsangi szalagos fánk

Hozzávalók (kb. 20 darabhoz): 2 dl tej, 4 dkg élesztő, 5 dkg porcukor, 50 dkg liszt, 1 csipet só, 2 tojás, 1 tojás sárgája, 6 dkg margarin/vaj, 1 evőkanál rum, olaj a sütéshez, 15-20 dkg vaníliás porcukor.
Elkészítése: Az élesztőt 1 kávéskanál porcukorral 1 dl langyos tejben elkeverjük, és a keverőtálba szitált liszt közepébe öntjük. Konyharuhával letakarjuk, és 15 percig kelesztjük. Hozzáadjuk a maradék langyos tejben elkevert cukrot, egy csipet sót, a tojásokat és a tojássárgát, majd belerakjuk a margarint és a rumot. Meleg helyen kétszeresére kelesztjük.
Lisztezett munkalapon átgyúrjuk a tésztát, 2 cm vastagra nyújtjuk, és 6-8 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A korongokat tálcára rakjuk, tetejüket vékonyan megkenjük olajjal, majd ismér a kétszeresére dagasztjuk.
Mérsékelten forró (180°C-os) bő olajban 3 percig fedő alatt az egyik, majd 3 percig fedő nélkül a másik oldalát sütjük. Még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk, gyümölcslekvárt kínálunk hozzá.
(53. szám, 2004. február 14.)

 

Gombás aprópecsenye sajtos rizsgombóccal

Hozzávalók: 50 dkg apróra vágott hús (lehet sertés vagy szárnyas), fél dl olaj, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg csiperkegomba, fél csokor petrezselyemzöld, 3 dkg liszt, 20 dkg rizs, 4 dkg paradicsompüré, 12 dkg Pannónia sajt, 10 dkg zsemlemorzsa, só, bors.
A húst vékony csíkokra vágjuk. Serpenyőben felhevített olajon a finomra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Beletesszük a húst, sózzuk, borsozzuk, és erős tűzön félig puhára pirítjuk. Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott gombát és a felaprított petrezselyemzöldet, majd együtt tovább pirítjuk. Liszttel megszórjuk, és kevés vízzel felengedve puhára pároljuk.
A rizst kevés olajban megpirítjuk, és kétszeres mennyiségű vízzel felengedjük. Megsózzuk, és belekeverjük a paradicsompürét. Amikor megfőtt, kissé kihűtjük. Belekeverjük a lereszelt sajtot. Tojás nagyságú gombócokat formálunk belőle, és zsemlemorzsában megforgatva forró olajban kisütjük. Tálaláskor a gombócokat reszelt sajttal díszíthetjük.
(52. szám, 2004. február 07.)

 

Flambírozott gesztenyés palacsintakarikák

Hozzávalók: 8 db édes palacsinta, 20 dkg gesztenyepüré, 5 dkg porcukor, 10 dkg étcsokoládé, 3 dkg vaj, fél dl rum.
A szokásos módon megsütjük a palacsintákat. A gesztenyepürét a porcukorral és 0,2 dl rummal összedolgozzuk, s a krémmel megtöltjük a palacsintákat. Kb. 2 cm vastag karikákra vágjuk, és egy vajjal kikent tűzálló edénybe egymás mellé rakjuk. Tetejére szórjuk a reszelt csokit, majd addig sütjük, míg az a karikákra ráolvad. A sütőből kivéve a maradék rummal meglocsoljuk, meggyújtjuk, és tálaljuk.
(51. szám, 2004. január 31.)

 

Sült csirkecomb pikáns módon

Végy egy ananász konzervet, 2 narancsot, ízlés szerint meggy vagy más savanykás gyümölcsöt, 10-10 dkg sima és füstölt sajtot, 1 pohár tejfölt, nyolc csirke májat, és nyolc csirkecombot (4fő részére). Húzd le a csirkecombok bőrét vágd ketté, csontozd ki. A májat tisztítsd meg, majd az egészet pácold be 1-2 napra. (Pác: 4 gerezd fokhagyma, 1 kis fej lila hagyma, sült csirke fűszersó, kis mustár, fehérbors, pici gyömbér, tej, hogy ellepje, kicsi olaj).
A pácból kivéve jól lecsepegtetve búzacsirás lisztbe forgatva forró olajban pirítsd meg a csirkecombok mindkét felét. A májakat csak natúr pirítsad. Nem kell átsütni.
Ha kész vegyél elő egy tepsit, és vajazd ki. Rakd rá az megpirított csirke combokat és májakat, a leszűrt ananászt és a gyümölcsöket, szórd meg a reszelt sajtokkal, és rakd rá a pácléből a lila hagymákat. Forró sütőbe tedd be, de azonnal vedd le felére a hőfokot (180 fokra), és jól süsd át. Sütés közben locsold meg az ananász levével. Tálalhatod tejfölösen, fimon borral, és francia salátával.
(50. szám, 2004. január 24.)

 

Baconos csirkemáj

Hozzávalók: csirkemáj, bacon szalonna, sajt, majoránna, őrölt bors.
A májat megmosom, és jól lecsöpögtetem. Szétvágom a májat, és a szeletelt baconba csavarom. Jénai tálba sorba teszem, megszórom a fűszerekkel, és megsütöm. A sajtot akkor szóróm rá, mikor a bacon megsült a májon. Hagymás tört krumplival és céklával tálalom.
(49. szám, 2004. január 17.)

 

Paradicsomos csirke

Hozzávalók: 1 csirke (kb. 1,2 kg), 2 nagy fej hagyma, 5 dkg húsos, füstölt szalonna, 3 evőkanál olaj, 1 dl fehérbor, konzerv darabolt paradicsom, 1-1 mokkáskanál zsálya és rozmaring.
Elkészítése: A csirkét megtisztítjuk, szárazra töröljük, és nyolcfelé daraboljuk. A hagymát meghámozzuk, és karikára vágjuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk. A csirkét megsózzuk, megborsozzuk. Mélyebb lábasban felforrósítjuk az olajat, és a csirke minden oldalát hirtelen megpirítjuk benne. Hozzákeverjük a hagymát és a szalonnát. Kissé megpirítjuk, leöntjük a borral, és belekeverjük a paradicsomot. Sóval, borssal, zsályával, rozmaringgal ízesítjük, lefedjük, és kb. 20 percig főzzük. Párolt rizst adhatunk hozzá.
(48. szám, 2004. január 10.)

 

Pepperkakor - Karácsonyi svéd sütemény különlegesség

Hozzávalók: 55 dkg liszt,30 dkg margarin, 2 tojás sárgája, 10 dkg porcukor vagy darált barna cukor, 10 dkg méz, fél evőkanál szegfűszeg, fél evőkanál fahéj, fél kiskanál szerecsendió, fél kiskanál gyömbér, 1 kiskanál sütőpor, 4 dkg kakaó.
Elkészítés: A lisztet összekeverjük a kakaóporral, majd elmorzsoljuk a margarinnal. A többi anyagot hozzáadva határozottan összegyúrjuk. A kész masszát pihentetjük minimum 3 órát, de legfeljebb egy napot. Pihentetés után a tésztát kinyújtjuk 2-3 milliméter vastagságúra, majd tetszés szerinti formákat szaggatunk belőle. Előmelegített sütőben 180-200 celsius fokon 5-6 percig sütjük.
(47. szám, 2003. december 20.)

 

Mogyorós csirke

Hozzávalók: 1 közepes nagyságú csirke, 10 dkg mogyoró, 2 evőkanál paradicsompüré, 5 dkg vaj, 1 tyúkhúsleveskocka, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, 2 fej vöröshagyma, ízlés szerint só és kevés cukor.
Elkészítés: A megtisztított csirkét kis darabjaira vágom és megsózom. A nagyon apróra metélt vöröshagymát a felforrósított vajon sárgára fonnyasztom, majd benne a csirkedarabokat erős lángon lepirítom. Hozzáteszem a paradicsompürét, a ledarált mogyorót, a sót, a borsot és 3 dl vízzel felöntöm. Beletördelem a húsleveskockát és fedő alatt, gyakori kevergetés mellett puhára párolom. Tálalás előtt kevés cukorral ízesítem, és vajban párolt zöldbabbal vagy párolt rizzsel kínálom.
(46. szám, 2003. december 13.)

 

 


 

•◘• Apróhírdetések •◘• ♠Keres-Kínál
 
Reklám-Csere

Reklámozza Ingyen Weboldalát ! Reklám-Csere Szörfözõ - http://surf.reklam-csere.hu

 
♠Üdvözlő
Ibolya 2. oldala Üdvözöllek a portálomon! Gyere máskor is ide!
 
Partnerprogram - Refill-Paradise

Sokallja a tintapatronjai árát? - Kattintson IDE, és ingyen megtanítjuk ÖTÖDÁRON nyomtatni!

** Visit this site.
 
♠ Regisztrálj Te is itt!
 
üres

 
♠Banner Top 2004 Szavazó!
Reklámozza Ingyen Weboldalát ! Banner TOP 2004 - http://bannertop.reklam-csere.hu
 
♠TOP1000 Toplista Szavazó!
 
üres

 
♥♥ Családom honlapjai ♥♥
 
♠ Utolsó módosítás ideje
 
♠Letöltések, számítégéphez ötletek
 
üres
Szavazz erre az oldalra!
 
♠ Linkcsere ♠
 
♠TRY.HU Számláló
TRY.HU
 
♠Névnap mutató
 
♠ Óra-időjárás ♠

Click for Budapest, Hungary Forecast 

 
♠Link gyűjteményem
 
♠Lapozz.hu kereső
Keress az interneten:
www.lapozz.hu
 
**
 
***
 
♠Számlálók:
 
websas.hu
A Legjobbak

üres
Tartalom
 
kép
 
♠Kereső a lapon
 
Leo toplista
kép
 
Számlálók
 
Pagerank mérő
Google PageRank
 
Free TopSite
COOLTOP

Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak    *****    Új kínálatunkban te is megtalálhatod legjobb eladó ingatlanok között a megfelelõt Debrecenben. Simonyi ingatlan Gportal