♥ Ibolya2. oldala ♥
♥ Ibolya2. oldala ♥
♥Szavazz az oldalra! Nosztalgia!
Szavazz erre az oldalra!
 
•○• Szmll •○•
Induls: 2004-06-22
 
♠Hozzads a kedvencekhez
Hozzads a Kedvencekhez
 
Bejelentkezs
Felhasznlnv:

Jelsz:
SgSg
Regisztrci
Elfelejtettem a jelszt
 
http://portalosok.lapozz.hu

 
Men
 
Segts, ha van lehetsged!
 
♥Gyjtemnyeim
 
♥ Csaldom s bartaim gyjtemnye
 
Kpek♥Animcik♠ J!!!
 
Egszsgvdelem
 
E-mail cmem ♠

KATT a kpre!

ibolya1964@tvn.hu   

 

 
Kp 5
 
Receptek,tletek,praktikk
 
Bngszd
 
ra ♠
 
ra

   

 
 
Kpeim - Mg TBB!!!

 

Folyamatosan fog bvlni!

Kpeim

Kptram - Tvn.hu

Mano ballagsa 2006.06

Debreceni llatkert 2006.05.01

Srospatak-2006.08.05

Srospatak-2006.08.06

Srospatak-2006.08.07

Srospatak-2006.08.08

Srospatak-2006.08.09

Srospatak-2006.08.09-Cica

Srospatak-2006.08.10

Srospatak-2006.08.11

Srospatak-Kollgium-udvar

Srospatak-Nagyknyvtr

Debrecen-sajt fnykpek

Debrecen

 

n prblkozsaim

Sajt kszts vzes kp

llatkk

Emberek - Animci

Emberek+vegyes Animci 2

Csajok-nk

Fantzia

Festmnyek, Rgi kpek

Garfield-Kpregnykk

Jrmvek-Animci

BK

Karcsony-llatkk

Karcsony-Baba

Karcsony-Cseng, dsz

Karcsony-Elvlaszt

Karcsony-felrat, smiley

Karcsony-Fenyfa

Karcsony-Gmb

Karcsony-Hember

Karcsony-Mikuls

Karcsony-Rnszarvas

Karcsony-Vegyes

Magyar vrak

Penny Parker

Portlhoz-Virg dszek

Portlhoz-Weblap dszts 

Portlhoz-llatos fejlc

Portlhoz-Baba, n fejlc

Portlhoz-Mozg fejlc

Portlhoz-Szerelmes fejlc

Portlhoz-Virg fejlc

Portlhoz-Vendgknyv

Portlhoz-Felrat-E-mail

Portlhoz-Felrat-Hello

Portlhoz-Felrat-I Love

Portlhoz-Felrat-Kszi

Portlhoz-Felrat-Napszak

Portlhoz-Felrat-Vegyes

Portlhoz-Felrat-Welcome

Portlhoz-Httr-Disney

Rajzfilm hsk

Rzsa

Rzsa csokor

Valentin-Szerelem

Valentin- Szerelem mozg1

Valentin- Szerelem mozg2

Valentin-Szv mozg

Virgaim

Virg animci - Csokor

Virg animci - kk

Virg animci - Rzsa

Vztkr-llatos

Vztkr-Baba, n

Kp-tram - Coffeecup

Sztr fotim - Coffeecup 

Httrkp gyjtemnyem - Kp.tr.hu 

Httrkpek - llatok

Httrkpek - Fantasy

Httrkpek - Virg

Httrkp - All Cartons'

Httrkp - Abstract

Httrkp - Jrmvek

 

 

 

Szexi kpek 1 

Szexi Csajok - Sztrok 1.

Szexi Csajok - Sztrok 2.

Szexi Csajok - Sztrok 3. 

Szexi Csajok - Sztrok 4.

Szexi Csajok - Sztrok 5.

Szexi Csajok - Sztrok 6.

Szexi Csajok - Sztrok 7.

Szexi Csajok - Sztrok 8.

Szexi Csajok - Sztrok 9.

SzexiSztr-Angelina Jolie

SzexiSztr-Cameron Diaz

SztrCatherina Zeta-Jones

SzexiSztr-Cindy Crawford

Sztr-Claudia Schiffer

SzexiSztr-Courtney Cox

Sztr-Cristina Aguilera

Sztr-Drew Barrymore

Sztr-Elizabeth Hurley

SzexiSztr-Halle Berry

Sztr-Heather Locklear

SzexiSztr-Heidi Klum

Sztr-Jennifer Aniston

Sztr-Jennifer Lopez

Sztr-Julia Roberts

SzexiSztr-Josie Maran

Sztr-Kelly Brook

SzexiSztr-Kim Basinger

SzexiSztr-Naomi Campbell

 

 

Sztrok - Alicia Silverstone

Sztrok - Alyson Hannigan

Sztrok - Amy Weber

Sztrok - Anastacia

Sztrok - Andie MacDowell

Sztrok - Anna Kournikova

Sztrok - Ashley Judd

Sztrok - Audrey Hepburn

Sztrok - Bridget Fonda

Sztrok - Britney Spears

Sztrok - Brooke Shields

Sztrok - Calista Flockhart

Sztrok - Catherine Bell

Sztrok - Charisma Carpenter

Sztrok - Christina Applegate

Sztrok - Christina Milian

Sztrok - Christina Ricci

Sztrok - Eva Longoria

Sztrok - Eva Longoria 2.

Sztrok - Elisabeth Shue

Sztrok - Famke Janssen

Sztrok - Geri Halliwell

Sztrok - Gillian Anderson

Sztrok - Gina Gershon

Sztrok - Gwyneth Paltrow

Sztrok - Helen Hunt

Sztrok - Holly Valance

Sztrok - Isabella Rossellini

Sztrok - Isla Fisher

Sztrok - Jamie Lee Curtis

Sztrok - Jennifer Connelly

Sztrok - Jennifer Garner

Sztrok - Jennifer Jason Leigh

Sztrok - Jennifer Love Hewitt

Sztrok - Jennifer Tilly

Sztrok - Jeri Ryan

Sztrok -Jessica Alba

Sztrok - Jessica Simpson

Sztrok - Lara Flynn Boyle

Sztrok - Lindsay Lohan

Sztrok - Lindsay Lohan 2. 

Sztrok - Lindsay Lohan 3.

Sztrok - Jodie Foster

Sztrok - Josie Bissett

Sztrok - Julia Ormond

Sztrok - Julianne Moore

Sztrok - Kate Beckinsale

Sztrok - Kate Hudson

Sztrok - Kate Winslet

Sztrok - Katie Holmes

Sztrok - Keira Knightley

Sztrok - Krista Allen  

Szrok - Rihanna

 

 

kp
 
Naptr•
2025. prilis
HKSCPSV
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
<<   >>
 
♠ZipCommander ll
 
♠TextExchange
 
♠ZipCommander Felhkarcol
 
rgp
 
♠res
Nosztalgiazene
 
Virg es
 
Kurzor
 
tzes effekt
 
♀ A konyha.lap.hu oldal hrlevelnek receptjei
♀ A konyha.lap.hu oldal hrlevelnek receptjei : A konyha.lap.hu oldal hrlevelnek receptjei

A konyha.lap.hu oldal hrlevelnek receptjei

  2004.06.30. 17:04

46.-tl 65. szmig

Majonzes fasrtok (eltel)

Hozzvalk: 4 nagy hagyma, 1 srgarpa, 1 zeller, 1,5 dl ecet, 3 dl vz, 30 dkg hs, 20 dkg ftt burgonya, 1 egsz tojs, 1,5 dl majonz, 1 dl joghut, 1 evkanl mustr, babrlevl, s, bors, vegeta, 1 gerezd fokhagyma, trkony, 1 evkanl des ketchup, zsemlemorzsa a fasrtok beforgatshoz, olaj a stshez.
A hagymkat, sargarpt, zellert vkonyra szeleteljk, kuktban az ecettel, vzzel s babrlevllel fvstl mg 20 percig fzzk takarkon. Leszrjk s lehtjk.
A hst a ftt burgonyval ledalarljuk, a tojssal, fokhagymval, sval, borssal, vegetval jl sszedolgozzuk. Apr kis fasrtokat (koktl paradicsom nagysg) formlunk, majd beleforgatjuk zsemlemorzsba s b, forr olajban ropogosra kistjk.
A majonzt a mustrral, kechuppal, joghurtal, trkonnyal, sval sszekavarjuk, majd beleforgatjuk a kihlt, ftt zldsget es a ropogs fasrtokat.
(65. szm, 2004. mjus 8.)

 

Halrtes Halsz mdra tejsznes kapormrtssal

Hozzvalk 4 szemlyre: 50 dkg fogas fil, 5 dkg bzadara, 0,5 dl olva olaj, 2 csomag rteslap, 1 dl hal srtmny (esetleg 1 db halszl kocka), 1 kvskanl liszt, 1 fej vrshagyma, 2 db tojs, 1 mokkskanl pirospaprika, 1 dl fehrbor, 1 gerezd zzott fokhagyma, zls szerint trkony, fehrbors, s, petrezselyem zld.
Elkszts: A finomra vgott vrshagymt az olajon vegesre pirtjuk, majd hozzadjuk a kockra vgott halfilt, fokhagymt, szzuk, csipet trkonnyal, fehrborral (esetleg egy kevs halfszerrel) zestjk. Lassan puhra proljuk a halat, gyelve arra, hogy ne trjn ssze, meghintjk a liszttel, pirospaprikval, bzadarval, felengedjk borral s halsrtmnnyel, sszeforraljuk. Kb. 15 perc utn hozzkeverjk az egsz tojsokat majd a szoksos mdon megtltjk a rteslapokat s szp pirosra stjk. Az elkszlt rtest felszeleteljk, mell ntjk a kapormrtst.
Tejsznes kapormrts: Hozzvalk: 5 dkg vaj, 1 dl tejszn, 1 dl hal srtmny, 1 kisfej vrshagyma, 1 dl tejfl, 1 csom kapor, s, fehrbors, halfszer, srtshez liszt.
3 dkg vajon a finomra vgott vrshagymt vegesre pirtjuk, hozzadjuk a hal srtmnyt s kb. 2 dl vizet, fszerezzk, s jl kiforraljuk, tpasszrozzuk. 2 dkg vajon az sszevgott kaprot megfuttatjuk s sszeforraljuk az tpasszrozott lvel. A tejsznt, tejflt simra keverjk a liszttel s besrtjk a mrtst. Jl sszeforraljuk, ha szksges utna zestjk.
(64. szm, 2004. mjus 1.)

 

Blsznrmk a magam mdjn

Hozzvalk 4 szemlyre: 500 g blszn, 300 g libamj, 100 g vaj, 300 g champion gomba, 250 g zldbors, frissen rlt bors, s, 1 csomag petrezselyem zld, 200 ml olaj, 1 kg burgonya 50 g vrshagyma, idnyszerinti dszt anyagok (blszn pcolshoz villmpc s mustr, 1 kvskanl cukor.
Elkszts: A blsznt 12 rmkre vgjuk, megnyomkodjuk s bepcoljuk. A libamjat szintn 12 rmre vgjuk. Megtiszttjuk a vrshagymt, finomra vgjuk, megtiszttjuk a gombt, s szeletekre vgjuk. Serpenyben a vajon megpirtjuk a vrshagymt, majd hozzadjuk a szeletelt gombt, petrezselyem zldet, szzuk, borsozzuk, s kszre stjk. A zldborst ss cukros vzben elfzzk, lebltjk hidegvzzel, lecsepegtetjk, vajon serpenyben tfuttatjuk, zldsg zlddel megszrjuk. A burgonyt megtiszttjuk, karalbvjval golykat formlunk, majd az olajban szp pirosra stjk. A maradk vajon megstjk a blsznt s a libamjat, szzuk s frissen rlt borssal megszrjuk, s elkezdjk a tlalst.
Az elmelegtett tnyrt megdsztjk, rtesznk egy blsznt, egy libamjat s gy tovbb. A mogyor burgonyt a msik oldalra tlaljuk, a hsra rakjuk felvltva a gombt s a zldborst. Elkszlt a remekm! Fontos hogy az sszetevk szinte egyszerre kszljenek el! Idny saltt adhatunk mell.
(63. szm, 2004. prilis 24.)

 

Szentgyrgyhegyi Cssz pecsenye

Hozzvalk 4 szemlyre: 600 g serts szzpecsenye, 500 g vrshagyma, 50 g hsos szalonna, 100 g libazsr, s, kmnymag, 60 g cukor, rlt bors, 1 ek. balzsam ecet, 100 ml Szentgyrgyhegyi olaszrizling, 800 g burgonya, 2 db tojs, 40 g liszt, 150 g zsemlemorzsa, 250 ml tolaj, idny szerinti dsztsek.
Elkszts: Lehrtyzzuk a szzpecsenyt, rmkre szeleteljk, kiss megtgetjk, szzuk, borsozzuk, s mindkt oldalt a libazsrban ropogsra stjk. Melegen tartjuk. A libazsrban kipirtjuk a kockra vgott szalonnt, kiszedjk, s a zsrba lekaramelizljuk a cukrot a kmnnyel egytt. Kzben megtiszttjuk a vrshagymt, karikra szeleteljk, s a karamelizlt cukorban megproljuk, hozzadjuk a balzsamecetet, s az olaszrizlinget. Megkstoljuk, ha kell, szzuk, borsozzuk, s szksg szerint megcukrozzuk (hasonl az ze, mint a prolt kposztnak). Vigyzzunk, ne fzzk agyon, csak ropogsra proljuk! Az elkszlt prolt vrshagymra rtesszk a megsttt rmket lefedjk s a kret elkszlsig melegen tartjuk. Megtiszttjuk a burgonyt, karikra vgjuk, szzuk, lisztbe, felvert tojsba, zsemlemorzsba forgatjuk, majd kistjk a forr olajban. Konyhai trln lecsepegtetjk. Kvetkezik a tlals, elmelegtett tnyrt megdsztnk, a slt rmkre halmokba rhelyezzk a prolt vrshagymt, megszrjuk a szalonna kockval, majd mell rakjuk a rntott burgonyt.
(62. szm, 2004. prilis 17.)

 

Hentes leves

Hozzvalk 4 szemlyre: 15 dkg serts aprhs, 20 dkg csirkemj, 15 dkg srgarpa, 10 dkg gykr (fehrrpa), 0,5 dl tolaj, 3 dkg liszt, 1 dl tejfl, 3 dkg mustr, 1 db kerti fszerkocka, 1db tykhsleves kocka, vagy 1 kk. esszencia, 1 db paradicsom, zldpaprika, 5 dkg vrshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1db babrlevl, s, rltbors, kockacukor.
Elkszts: A zldsgeket s a sertshst kockra, a vrshagymt aprra vgjuk s az olajban megproljuk, megszrjuk liszttel s felengedjk 8 dl vzzel. Hozzadjuk a jrulkos anyagokat, aprra vgott paprikt, paradicsomot, fszereket kb. 20 percig fzzk. Majd belerakjuk a kockra vgott csirkemjat s tovbb fzzk. Elksztjk a habarst s ha puhra fttek az anyagok, akkor behabarjuk utna zestnk. Beforraljuk s mris elkszlt a nem mindennapi levesnk. zfokoz egy-kt szem kocka cukor!
(61. szm, 2004. prilis 10.)

 

Karalbsalta gazdagon

Hozzvalk: 4 fej zsenge karalb, 1 fej salta, 1 citrom, 2 evkanl mazsola, 1 evkanl mz, 6 evkanl olvaolaj, 2 evkanl durvra vgott mogyor vagy di, s, rlt fehrbors.
Elksztse: A karalbt hmozzuk meg s vgjuk cskokra. Egy serpenyben forrstsunk fel 4 evkanl olajat, tegyk bele a karalbt, egy kevs vzzel ntsk fel, adjuk hozz a mazsolt, a citrom kifacsart levt, szzuk, borsozzuk, s lass tzn proljuk puhra. A saltt mossuk meg, a leveleket vgjuk cskokra, s adjuk a kihlt karalbhoz. A maradk olajon prkljk meg a durvra vgott dit vagy mogyort, szzuk meg egy kicsit, s szrjuk a salta tetejre.
(60. szm, 2004. prilis 3.)

 

Fztt majonz

Hozzvalk: 4 egsz tojs, 2,5 kanl porcukor (aki nem szereti desen, 1 is elg), 1 mokkskanl s, 7 kanl vz, 7 kanl olaj, 1 kanl ecet, citroml, zls szerint 1-2 kanl mustr.
A hozzvalkat hidegen simra keverjk, majd lass tzn folyamatos kevers mellett forrsig srtjk. Figyelem! forralni nem szabad, mert a cirtoml illetve a mustr kicsapdhat! Ha kihlt, 2 dl tejflt kevernk hozz.
(59. szm, 2004. mrcius 27.)

 

Rakott hs

Sertsszeleteket (5-6 szelet) klopfold ki, majd fszerezd sval, borssal, kakukkfvel. Fl kg krumplit s 2-3 fej vrshagymt tisztts meg, majd karikzd fel ket. Egy tzll tlat kiolajozol s tegyl bele egy sor krumplit, r a husit, majd a hagymakarikkat, s megint egy sor krumplit. 2 dl tejflt keverj ssze egy egsz tojssal, 1-2 gerezd zzott fokhagymval s egy kevs pirospaprikval, majd ntzd meg vele a krumplis-hagyms husit.
Flival letakarva tedd a stbe, hogy proldjon, majd miutn megpuhult a hs, reszelt sajttal szrd meg, s meg pr percre rakd vissza a stbe, hogy rpiruljon a sajt.
(58. szm, 2004. mrcius 20.)

 

Tlttt pogcsa

Fl kg burgonyt hjban megfznk, meghmozzuk, s mg melegen ttrjk. Keverjnk hozz 1 fej pirtott reszelt hagymt, st, borsot, 2-3 egsz tojst, s annyit lisztet, hogy jl formlhat tsztt kapjunk. A virsliket 2cm-es darabokra vgjuk, s kinyjtott, kssel feldarabolt tsztba csomagoljuk. Zsemlemorzsba forgatjuk, s forr olajban kistjk ket.
(57. szm, 2004. mrcius 13.)

 

Mazsols muffin

Hozzvalk: 12, 5dkg vaj, 17, 5dkg cukor, 2 tojs, 1 citrom reszelt hja, 7, 5dkg mazsola, 30dkg liszt, 2 teskanl stpor, 1/8l tej.
Elksztse: A vajat a cukorral keverd habosra, add hozz a tojsokat, majd sorban a tbbi hozzvalt, legvgl a tejet. A stformba ntve 200 fokon 20 percig kell stni.
(56. szm, 2004. mrcius 6.)

 

Sonks-hromsajtos lasagne

Hozzvalk: 30 dkg lasagne, 30 dkg prgai sonka, 15-15 dkg tejsznes krmsajt, fstlt sajt s ementli, fl liter tej, 2 evkanlnyi liszt, 3 dkg vaj, 2 dl tejszn, s, bors, reszelt szerecsendi.
A vajon futtasd meg a lisztet, engedd fel a tejjel, kicsit srtsd be, fszerezd, tedd bele a tejsznes krmsajtot s a lereszelt fstlt sajtot. Az ementlit vgd dobkocka nagysg darabkkra, a sonkt pedig darabold aprra. Melegtsd el ekzben a stt, vajazd ki a tlat, bleld ki tsztalapokkal, locsold meg tejsznnel, tedd r a sajtos mrtst, szrd meg a sonkval s az ementlival, tedd r a kvetkez tsztalapot, majd folytasd, amg el nem fogy a hozzval. A tetejt rakd ki fl centi vastagra vgott paradicsomkarikkkal, ssd lefedve 35 percig, majd fed nlkl 5 percig.
(55. szm, 2004. februr 28.)

 

Tiramisu

Hozzvalk: 3 tojs srgja, 12 dkg porcukor, 25 dkg mascarpone, 2 dl habtejszn, 30 db babapiskta, 4 dl kv, 1 kvskanl mandula aroma, kakapor.
A krmhez: 3 tojs srgjt beledobok a robotgpbe a 12 dkg porcukorral sszekeverem. Amikor mr habszer, belentm a habtejsznt s a mascarpont, s mg 1-2 percig mixelem. Ekzben lefzm a kvt, belekavarok 1 kvskanl mandula aromt.
Egy jnai tlnak az aljra egy rteg krmet teszek. A babapisktt beleforgatom a kvs cuccba, pp csak annyira, hogy megpuhuljon, ne zzon szt. A krmre rdobom a kvs pisktt, aztn megint krm, megint piskta, mg el nem fogy. Vgl a tetejn a krmre egy kis kakaport hintek.
J, ha htben van egy ideig, hogy sszerjenek az zek.
(54. szm, 2004. februr 21.)

 

Farsangi szalagos fnk

Hozzvalk (kb. 20 darabhoz): 2 dl tej, 4 dkg leszt, 5 dkg porcukor, 50 dkg liszt, 1 csipet s, 2 tojs, 1 tojs srgja, 6 dkg margarin/vaj, 1 evkanl rum, olaj a stshez, 15-20 dkg vanlis porcukor.
Elksztse: Az lesztt 1 kvskanl porcukorral 1 dl langyos tejben elkeverjk, s a kevertlba szitlt liszt kzepbe ntjk. Konyharuhval letakarjuk, s 15 percig kelesztjk. Hozzadjuk a maradk langyos tejben elkevert cukrot, egy csipet st, a tojsokat s a tojssrgt, majd belerakjuk a margarint s a rumot. Meleg helyen ktszeresre kelesztjk.
Lisztezett munkalapon tgyrjuk a tsztt, 2 cm vastagra nyjtjuk, s 6-8 cm tmrj pogcsaszaggatval kiszrjuk. A korongokat tlcra rakjuk, tetejket vkonyan megkenjk olajjal, majd ismr a ktszeresre dagasztjuk.
Mrskelten forr (180C-os) b olajban 3 percig fed alatt az egyik, majd 3 percig fed nlkl a msik oldalt stjk. Mg melegen vanlis porcukorba forgatjuk, gymlcslekvrt knlunk hozz.
(53. szm, 2004. februr 14.)

 

Gombs aprpecsenye sajtos rizsgombccal

Hozzvalk: 50 dkg aprra vgott hs (lehet serts vagy szrnyas), fl dl olaj, 2 fej vrshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg csiperkegomba, fl csokor petrezselyemzld, 3 dkg liszt, 20 dkg rizs, 4 dkg paradicsompr, 12 dkg Pannnia sajt, 10 dkg zsemlemorzsa, s, bors.
A hst vkony cskokra vgjuk. Serpenyben felhevtett olajon a finomra vgott vrshagymt vegesre pirtjuk, hozzadjuk a zzott fokhagymt. Beletesszk a hst, szzuk, borsozzuk, s ers tzn flig puhra pirtjuk. Hozzadjuk a vkony szeletekre vgott gombt s a felaprtott petrezselyemzldet, majd egytt tovbb pirtjuk. Liszttel megszrjuk, s kevs vzzel felengedve puhra proljuk.
A rizst kevs olajban megpirtjuk, s ktszeres mennyisg vzzel felengedjk. Megszzuk, s belekeverjk a paradicsomprt. Amikor megftt, kiss kihtjk. Belekeverjk a lereszelt sajtot. Tojs nagysg gombcokat formlunk belle, s zsemlemorzsban megforgatva forr olajban kistjk. Tlalskor a gombcokat reszelt sajttal dszthetjk.
(52. szm, 2004. februr 07.)

 

Flambrozott gesztenys palacsintakarikk

Hozzvalk: 8 db des palacsinta, 20 dkg gesztenyepr, 5 dkg porcukor, 10 dkg tcsokold, 3 dkg vaj, fl dl rum.
A szoksos mdon megstjk a palacsintkat. A gesztenyeprt a porcukorral s 0,2 dl rummal sszedolgozzuk, s a krmmel megtltjk a palacsintkat. Kb. 2 cm vastag karikkra vgjuk, s egy vajjal kikent tzll ednybe egyms mell rakjuk. Tetejre szrjuk a reszelt csokit, majd addig stjk, mg az a karikkra rolvad. A stbl kivve a maradk rummal meglocsoljuk, meggyjtjuk, s tlaljuk.
(51. szm, 2004. janur 31.)

 

Slt csirkecomb pikns mdon

Vgy egy anansz konzervet, 2 narancsot, zls szerint meggy vagy ms savanyks gymlcst, 10-10 dkg sima s fstlt sajtot, 1 pohr tejflt, nyolc csirke mjat, s nyolc csirkecombot (4f rszre). Hzd le a csirkecombok brt vgd kett, csontozd ki. A mjat tiszttsd meg, majd az egszet pcold be 1-2 napra. (Pc: 4 gerezd fokhagyma, 1 kis fej lila hagyma, slt csirke fszers, kis mustr, fehrbors, pici gymbr, tej, hogy ellepje, kicsi olaj).
A pcbl kivve jl lecsepegtetve bzacsirs lisztbe forgatva forr olajban pirtsd meg a csirkecombok mindkt felt. A mjakat csak natr pirtsad. Nem kell tstni.
Ha ksz vegyl el egy tepsit, s vajazd ki. Rakd r az megpirtott csirke combokat s mjakat, a leszrt ananszt s a gymlcsket, szrd meg a reszelt sajtokkal, s rakd r a pclbl a lila hagymkat. Forr stbe tedd be, de azonnal vedd le felre a hfokot (180 fokra), s jl ssd t. Sts kzben locsold meg az anansz levvel. Tlalhatod tejflsen, fimon borral, s francia saltval.
(50. szm, 2004. janur 24.)

 

Baconos csirkemj

Hozzvalk: csirkemj, bacon szalonna, sajt, majornna, rlt bors.
A mjat megmosom, s jl lecspgtetem. Sztvgom a mjat, s a szeletelt baconba csavarom. Jnai tlba sorba teszem, megszrom a fszerekkel, s megstm. A sajtot akkor szrm r, mikor a bacon megslt a mjon. Hagyms trt krumplival s cklval tlalom.
(49. szm, 2004. janur 17.)

 

Paradicsomos csirke

Hozzvalk: 1 csirke (kb. 1,2 kg), 2 nagy fej hagyma, 5 dkg hsos, fstlt szalonna, 3 evkanl olaj, 1 dl fehrbor, konzerv darabolt paradicsom, 1-1 mokkskanl zslya s rozmaring.
Elksztse: A csirkt megtiszttjuk, szrazra trljk, s nyolcfel daraboljuk. A hagymt meghmozzuk, s karikra vgjuk. A szalonnt apr kockkra vgjuk. A csirkt megszzuk, megborsozzuk. Mlyebb lbasban felforrstjuk az olajat, s a csirke minden oldalt hirtelen megpirtjuk benne. Hozzkeverjk a hagymt s a szalonnt. Kiss megpirtjuk, lentjk a borral, s belekeverjk a paradicsomot. Sval, borssal, zslyval, rozmaringgal zestjk, lefedjk, s kb. 20 percig fzzk. Prolt rizst adhatunk hozz.
(48. szm, 2004. janur 10.)

 

Pepperkakor - Karcsonyi svd stemny klnlegessg

Hozzvalk: 55 dkg liszt,30 dkg margarin, 2 tojs srgja, 10 dkg porcukor vagy darlt barna cukor, 10 dkg mz, fl evkanl szegfszeg, fl evkanl fahj, fl kiskanl szerecsendi, fl kiskanl gymbr, 1 kiskanl stpor, 4 dkg kaka.
Elkszts: A lisztet sszekeverjk a kakaporral, majd elmorzsoljuk a margarinnal. A tbbi anyagot hozzadva hatrozottan sszegyrjuk. A ksz masszt pihentetjk minimum 3 rt, de legfeljebb egy napot. Pihentets utn a tsztt kinyjtjuk 2-3 millimter vastagsgra, majd tetszs szerinti formkat szaggatunk belle. Elmelegtett stben 180-200 celsius fokon 5-6 percig stjk.
(47. szm, 2003. december 20.)

 

Mogyors csirke

Hozzvalk: 1 kzepes nagysg csirke, 10 dkg mogyor, 2 evkanl paradicsompr, 5 dkg vaj, 1 tykhsleveskocka, 1 mokkskanl rlt fekete bors, 2 fej vrshagyma, zls szerint s s kevs cukor.
Elkszts: A megtiszttott csirkt kis darabjaira vgom s megszom. A nagyon aprra metlt vrshagymt a felforrstott vajon srgra fonnyasztom, majd benne a csirkedarabokat ers lngon lepirtom. Hozzteszem a paradicsomprt, a ledarlt mogyort, a st, a borsot s 3 dl vzzel felntm. Beletrdelem a hsleveskockt s fed alatt, gyakori kevergets mellett puhra prolom. Tlals eltt kevs cukorral zestem, s vajban prolt zldbabbal vagy prolt rizzsel knlom.
(46. szm, 2003. december 13.)

 

 


 

•◘• Aprhrdetsek •◘• ♠Keres-Knl
 
Reklm-Csere

Reklmozza Ingyen Weboldalt ! Reklm-Csere Szrfzõ - http://surf.reklam-csere.hu

 
♠dvzl
Ibolya 2. oldala dvzllek a portlomon! Gyere mskor is ide!
 
Partnerprogram - Refill-Paradise

Sokallja a tintapatronjai rt? - Kattintson IDE, s ingyen megtantjuk TDRON nyomtatni!

** Visit this site.
 
♠ Regisztrlj Te is itt!
 
res

 
♠Banner Top 2004 Szavaz!
Reklmozza Ingyen Weboldalt ! Banner TOP 2004 - http://bannertop.reklam-csere.hu
 
♠TOP1000 Toplista Szavaz!
 
res

 
♥♥ Csaldom honlapjai ♥♥
 
♠ Utols mdosts ideje
 
♠Letltsek, szmtgphez tletek
 
res
Szavazz erre az oldalra!
 
♠ Linkcsere ♠
 
♠TRY.HU Szmll
TRY.HU
 
♠Nvnap mutat
 
♠ ra-idjrs ♠

Click for Budapest, Hungary Forecast 

 
♠Link gyjtemnyem
 
♠Lapozz.hu keres
Keress az interneten:
www.lapozz.hu
 
**
 
***
 
♠Szmllk:
 
websas.hu
A Legjobbak

res
Tartalom
 
kp
 
♠Keres a lapon
 
Leo toplista
kp
 
Szmllk
 
Pagerank mr
Google PageRank
 
Free TopSite
COOLTOP

Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kiköt&#245; felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!